Met deze apps maak je jouw leven gezonder

apps gezonder leven

We zijn elke dag druk met ons werk of dagelijkse werkzaamheden. Hierdoor vergeten we vaak goed voor onszelf te zorgen. Ondanks tijdgebrek zitten we wel regelmatig op onze mobiele telefoon. Gelukkig zijn er ook apps die we kunnen gebruiken om het leven gezonder te maken. Een aantal van dit soort handige apps hebben we voor je op een rijtje gezet.

Headspace voor mentale ontspanning

Ervaar je regelmatig dat je hoofd vol zit? Dat je veel last hebt van stress vanwege het werk? Of heb je last van angst? Dan kan Headspace voor de mentale ontspanning zorgen. De app helpt je om te leren mediteren. Dit is niets zweverigs en je hoeft hier echt niet van te schrikken. 10 minuten per dag mediteren kan zorgen voor een leeg hoofd, waardoor je minder stress en frustratie ervaart. De meest succesvolle mensen zowel acteurs als ceo’s van grote bedrijven gebruikt meditatie. Kortom installeer de app en ga er zelf mee aan de slag.

Runkeeper voor tijdens het sporten

Ga je niet naar de sportschool, maar sport je regelmatig zelf? Dan kan je gebruik maken van Runkeeper. Je kan de app gebruiken tijdens het wandelen, fietsen of hardlopen. De app verzameld gegevens over je prestaties op basis van GPS. Daarnaast kan je zien welke afstand je gefietst of gelopen hebt. Door je prestaties via de app bij te houden kan je proberen een trainingschema op te zetten.

7 Minute Work-out

Heb je zelf stiekem altijd het excuus dat je geen tijd hebt om te sporten? Dan hebben we een handige training voor je die je dagelijks kan uitvoeren. De 7 Minute Work-Out moet voor iedereen haalbaar zijn. Je hebt zo geen excuses meer om niet te sporten. Begin met de app als beginner en ervaar hoe de oefeningen langzaam aan steeds lastiger worden. Binnen 7 minuten heb je weer een work-out afgerond.

Balansdag

Wil je gezond en gevarieerd eten? Dan voer je na een dag slecht eten een balansdag in. Dit is ideaal als je op gewicht wilt blijven en niet meer verder wilt aankomen. Met de speciale balansdag app kan je gezonde recepten inzien en klaarmaken. Handig als je weer teveel gegeten hebt de vorige dag. Je geeft via de app zelf aan waar je zin in hebt. Bijvoorbeeld vlees, vis of vegeatarisch. Vervolgens krijg je een paar gezonde recepten voorgeschoteld die je kan klaarmaken om je lichaam weer terug in balans te krijgen. Kortom een handige app om gezonder mee te leven.