Esports in Nederland, Wie zijn de Fifa helden?

e sports in nederland beste fifa spelers

Esports wordt wereldwijd steeds groter. Sinds een paar jaar hebben we ook een officiële Fifa competitie in Nederland. De grote clubs in Nederland hebben hun eigen E-sporter die het voor hun opneemt in Fifa. Maar wie zijn de Fifa helden van Nederland? Wie behoren tot de absolute wereldtop bij Fifa en komen uit Nederland?

Dani Hagebeuk

Dani Hagebeuk werkte tot 2017 nog in het Dierenpark Amersfoort tot hij z’n droombaan te pakken kreeg. Hij werd officieel aangenomen om te spelen voor het E-divisie team van Ajax. Hij kreeg de baan aangeboden nadat hij Nationaal Kampioen Fifa 17 werd in 2016. In 2017 kwam hij voor het eerst uit in de Fifa E-Divisie voor Ajax en wist hij kampioen te worden. Tijdens het WK Fifa 2017 wist hi de tweede ronde te behalen. Hetzelfde jaar wist hij het internationale Fifa toernooi te winnen. Het jaar 2017/2018 wist hij opnieuw Nationaal Kampioen E-divie te worden met Ajax.

Dani Visser

Dani Visser werd persoonlijk door Ruud Gullit geselecteerd voor de Fifa Academie. Een onafhankelijke academie voor e-sporters en zelfs de eerste academie voor e-sport ter wereld. Hij werd ontdekt als aanstormend talent. In 2018 wist hij zich online te kwalificeren in Barcelona voor de FUT Cup. In 2019 wist hij de play-offs te halen voor het wereldkampioenschap Fifa in Berlijn. In 2019 kreeg hij daarom de baan als officiële e-sporter voor de Graafschap. In zijn debuutjaar en op slechts 17-jarige leeftijd won hij het e-divisie seizoen 2018/2019. Door z’n prestaties verdiende hij een transfer naar AZ.

Tony Kok

Tony Kok wist drie keer Nederlands kampioen Fifa te worden en kreeg in 2018-2019 een plekje bij het e-divisie team van PEC Zwolle. In februari 2020 wist hij de E-divisie finale te winnen tegen Ajax. Hierdoor is hij nu de huidige kampioen van de E-divisie.