Een wijnkast op maat voor uw restaurant, thuis of schip koopt u in België bij Cavepromotor. Bij een wijnkast op maat voor het bewaren en serveren gelden andere technische voorwaarden dan alleen voor het bewaren of serveren. Bij een wijnklimaatkast op maat kunt u denken aan een wand, inbouw of zelfstandige eenheid. Deze kan worden afgesloten met schuifdeuren, naar binnen en buiten draaiende deuren. Wenst u een offerte te ontvangen voor een wijnklimaatkast op maat voor een optimale conditonering of serveertemperatuur van uw wijnen? Een e-mail is voldoende, waarna wij telefonisch contact opnemen. Tijdens het telefoongesprek stellen we u een aantal specifieke vragen, waardoor wij een indruk krijgen van uw wensen en budget. Op basis van uw antwoorden, bouwtekening of bezoek ter plaatse kunnen we een maatwerk advies maken inclusief ontwerp. Ook wanneer een Liebherr wijnklimaatkast voldoet aan uw wensen zullen we dit melden.

Meer informatie over uw wijnkast op maat?

U kunt bellen met onze specialisten met uw vragen over een wijnklimaatkast op maat op telefoonnummer: 014 - 28 24 04.

Toepassingen wijnklimaatkast op maat

Wijnklimaatkast op maat

Koelapparatuur in uw wijnklimaatkast op maat

De koelapparatuur wordt op een praktische en estetisch verantwoorde wijze weggewerkt. Hierbij wordt rekening gehouden met het onderhoud na ingebruikstelling. Het regelen van de gewenste temperatuur kan op eenvoudige wijze worden gedaan. Na de oplevering plaatst Cavepromotor een aantal sensoren in de compartimenten om de temperatuur en de luchtvochtigheidsgraad op afstand te kunnen meten. Na een periode van één maand is er een duidelijk beeld over het functioneren van uw maatwerk wijnklimaatkast en worden de sensoren verwijderd. Hierbij wordt de temperatuur van de lucht, maar nog belangrijker van de vloeistoffen in uw wijnfles gemeten.  

Bewaren en serveren in uw wijnkast op maat

Wijnkasten op maat worden gemaakt voor zowel het bewaren en serveren van wijnen. Hierbij is het belangrijk dat u weet op welke temperaturen u wijnen wenst te bewaren en serveren. Zeker voor witte wijn en de bubbels zijn andere koelingstoepassingen nodig. Uiteraard wordt de luchtvochtigheidsgraad niet uit het oog verloren. Bij voorkeur worden we zo vroeg mogelijk in uw denkproces ingeschakeld. In de praktijk heeft de interieurarchitect al een en ander getekend, maar de wijnkast tekenen we voor aanvang van de werken uit op basis van de mogelijkheden ter plaatse. Voordat we gaan tekenen bespreken we met u wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot het koelen en het afvoeren van de warmte. Ook de juiste keuze van het te gebruiken metaal en glas is bepalend voor het energiegebruik (U-waarde, voorheen K-waarde). Dit bepaalt een groot deel van de prijs en maakt vergelijken lastig. Gaat u voor de laagste prijs, dan zult in de praktijk veel meer kwijt zijn om de compartimenten op de juiste temperatuur te brengen. Daarbij zal ook het energieverbruik fors toenemen.

Mogelijkheden van uw wijnklimaatkast op maat

Wijnkast op maat kopen

Mogelijkheden van uw wijnklimaatkast op maat

De mogelijkheden van de ruimte zijn vaak bepalend voor uiteindelijke uitvoering. Praktische zaken spelen vaak een rol. Als we kunnen beschikken over een bouwtekening of een bezoek ter plaatse, maakt veel duidelijk.

Temperatuur & Luchtvochtigheid in uw wijnklimaatkast op maat

Temperatuur en Luchtvochtigheidsgraad in uw wijnklimaatkast op maat

Om de juiste temperatuur te bereiken in één of meerdere compartimenten is de juiste koelapparatuur nodig. De door u gestelde voorwaarden zijn prijsbepalend. Als u rekening kunt houden met bepaalde elementen in relatie tot de temperatuur en luchtvochtigheidsgraad tijdens een verbouwing of nieuwbouw, kunt u geld besparen. Wanneer we laattijdig ingeschakeld worden, moet er vaak gekozen voor drastische (duurdere) oplossingen. Samen met u willen we werken aan een mooi project naar ieders tevredenheid. Hierbij wordt vooral de temperatuur van de wijnen in ogenschouw genomen en niet de temperatuur van de lucht in uw wijnkast.

Voor oplevering

Wijnkast op maat temperatuur opvolging

Voordat we uw wijnkast op maat opleveren, gaan we online de temperatuur van de lucht en de temperatuur in de wijnflessen meten. Hierdoor zult u constateren dat de temperatuur in de wijnflessen lager is dan die van de lucht. Zodra de temperatuur is ingeregeld wordt de wijnkast op maat opgeleverd.

Ontwerp van wijnkast op maat

Waar dient u rekening mee te houden:

 • Luchtvochtigheidsgraad
 • U-waarde van het glas
 • U-waarde van het metaal
 • U-waarde van het geheel

 • Lengte van wijnflessen
  - Enkel rij 33 - 35 cm
  - Kruislings 53 - 56 cm

 • Diameter van de wijnflessen
  - Bordeaux 76 mm
  - Bordeaux magnum 108 - 110 mm
  - Bourgogne 83 - 84 mm
  - Elzas 74 mm
  - Italiaans 70 - 74 mm
  - Zuid-Amerikaans 70 - 74 mm
  - Champagne 88 mm
 • Temperatuur van de vloeistof (wijn) in de flessen en niet van de lucht

 • Correcte afvoer van condenswater

Ontwerp van uw wijnkast op maat

Een ontwerp van een wijnkast of wijnklimaatkast op maat is meer dan een tekening. In het ontwerp zit een advies van de te gebruiken apparatuur in relatie tot de mogelijkheden.

Betaalde tekening en advies van uw wijnkast op maat

Voordat we gaan tekenen en een advies uitwerken krijgt u van onze boekhouding een iDeal- of Bancontactbetaallink voor het ontwerpen van uw wijnkast op maat. De hoogte van het ontwerpbedrag hangt af van de complexiteit van de benodigde oplossing. De kosten voor het ontwerp en advies worden in minder gebracht wanneer wij de opdracht krijgen toegewezen.

Wat kost een wijnkast op maat

Wat kost een wijnklimaatkast op maat

De prijs voor een wijnkast op maat is ook maatwerk. Afhankelijk van de gebruikte materialen, beschikbare ruimte en afvoermogelijkheden van warme lucht en condens wordt de prijs bepaald. Elke wijnklimaatkast op maat is uniek. Het is dan ook heel moeilijk om onze prijzen te vergelijken met concurrenten. Onze roots liggen in de wijnwereld en wij beseffen volledig wat de voorwaarden zijn om uw wijn optimaal te bewaren.

Richtprijs voor uw wijnkast op maat

In de praktijk komt het veel voor dat we een richtprijs geven op basis van een situatietekening. Pas wanneer we ter plaatse kijken, kunnen een nauwkeurigere inschatting geven. Vaak wenst de opdrachtgever of de klant van de opdrachtgever nog elementen aan te passen. Over het algemeen is dit kosten verhogend.

Projectleiding voor uw wijnkast op maat

Projectleiding door Cavepromotor

Afhankelijk van uw wensen gaan we kijken in ons bestand van leveranciers, waarmee we samenwerken, welke het beste passen. In de praktijk worden er een aantal disciplines samengevoegd waarbij Cavepromotor de de coördinerende (projectleidersrol) op zich neemt. Hierdoor zijn wij in staat op uw wijnkast op maat tijdig op te leveren.

Meten van prestaties

Nadat uw opgemaakte wijnklimaatkast in gebruik is genomen, plaatsen wij geavanceerde meetapparatuur. Feitelijk worden er sensoren geplaatst in de verschillende compartimenten. Deze staan in verbinding met een gateway. De gateway is aangesloten op uw internetrouter. Hierdoor kunnen wij op afstand volgen hoe uw wijnkast zijn werk doet. Indien nodig sturen we specialisten aan om de apparatuur nog fijner af te stellen. Hierdoor werkt uw wijnkast op maat volledig afgestemd op basis van uw omgevingsfactoren.

  014 - 28 24 04

  Laagste prijsgarantie

  Digitale Hygrometer

  Vibration Reduction Blocks

  Filter alert service

Optioneel:

  Installatie

  Deur omdraaien

WTes5872 20 linksdraaiend